Μετάφραση // Translate


* Αρκαδία ένας δημοφιλής προορισμός*

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε στην Αρκαδία

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αρκαδία | Περιήγηση στο φαράγγι του ΛούσιουΟ Λούσιος είναι ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρα. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομα αυτό επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα. Οι πηγές του βρίσκονται στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κοντά στο χωριό Καλονέρι Αρκαδίας και νοτιότερα στην περιοχή της αρχαίας Θεισόας. Ο Λούσιος αφού περάσει δυτικά της Δημητσάνας, όπου υπάρχει το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων, προτού καταλήξει στον Αλφειό, κοντά στην Καρύταινα. Στις δύο πλευρές του φαραγγιού βρίσκονται δύο ιστορικές μονές, η Μονή Φιλοσόφου (παλαία όπου και το Κρυφό Σχολειό και νεα) και η Μονή Προδρόμου. Το φαράγγι χαρακτηρίστηκε το 1997, περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού χώρου και προστατεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού.
Από τη δυτική πλευρά του φαραγγιού περνάει το εθνικό μονοπάτι 32 (παρακλάδι του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 GR), το οποίο ξεκινάει από τη Βυτίνα Αρκαδίας και καταλήγει στο Γύθειο Λακωνίας. Ο Λούσιος προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό (πεζοπορία, κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ).

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί ένα απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή "Γυρίσματα", που προβάλλεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κάθε Κυριακή στις 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδηλώσεις