Μετάφραση // Translate


* Αρκαδία ένας δημοφιλής προορισμός*

Καούρ' εκάνατε - Καλώς Ήρθατε στην Αρκαδία

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Βυτίνα: Η αρχόντισσα της Ορεινής Αρκαδίας

    Αποδράσεις     

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Η Αρχόντισσα της Ορεινής Αρκαδίας καλεί κάθε φανατικό της φύσης και των θαυμάτων της, όλες τις εποχές του χρόνου, σε εξερευνήσεις, που μόνο τέλος δεν θα θέλετε να έχουν. Η μικρή της απόσταση από την Αθήνα (μόλις 2 ώρες με αυτοκίνητο) την καθιστούν εύκολα προσβάσιμη και σίγουρα μια από τις καλύτερες προτάσεις απόδρασης από την πρωτεύουσα.

Βλέπετε, δεν είναι πολλοί εκείνοι οι προορισμοί που έχουν τη δυνατότητα να παρασύρουν με την ομορφιά τους σε χαλαρωτικά ταξίδια του μυαλού και να αναζωογονούν πλήρως με τις εικόνες που χαρίζουν, δίχως κάποιος να "ταλαιπωρηθεί" για να τους προσεγγίσει.
Επιβλητικός και υπερήφανος, όπως σημειώνει το protothema.gr, ο παραδοσιακός οικισμός της Βυτίνας, θα σας καλοσωρίσει σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.040 μ. Τα έλατα και τα πεύκα θα πλημμυρίσουν το βλέμμα σας, όσο αυθόρμητα θα αναζητάτε όλο και περισσότερες δόσεις καθαρού αέρα. Στο παραδεισένιο σκηνικό προστίθενται οι κορυφογραμμές του Μαινάλου στο βάθος, ενώ τα γραφικά καλντερίμια ολοκληρώνουν ένα μέρος που θυμίζει περισσότερο ζωγραφιά, παρά αληθινό τοπίο.
Άξια θαυμασμού είναι η διατήρηση της αρχιτεκτονικής γραμμής των κτηρίων, όχι μόνο στη Βυτίνα αλλά και στα υπόλοιπα τριγύρω κοντινά χωριά. Στη δυτική πλευρά του οικισμού βρίσκεται η παλιά συνοικία με τις μονόκλινες βασιλικές των Αγίων Αποστόλων και Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ στην κεντρική πλατεία, θα δείτε το ναό του Αγίου Τρύφωνα (1846). Γνωρίστε τον λαογραφικό και συγγραφικό πλούτο της Βυτίνας, με μια επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και τη δημόσια βιβλιοθήκη της περιοχής. Μην παραλείψετε να περπατήσετε τον Δρόμο της Αγάπης, ονομασία δοσμένη από το πάλαι ποτέ νυφοπάζαρο, όπου οι νέοι αντήλλασσαν ερωτικά μηνύματα.
Στην Βυτίνα, ο χρόνος μαγικά σταματά. Στον κεντρικό της δρόμο η ζωή δίνει τον παλμό της στο χωριό, ενώ στις τριγύρω περιοχές της η φύση οργιάζει. Μια συμβουλή: Να την αποχωριστείτε για λίγο... Το ορμητήριό σας, περιτριγυρίζεται από υπέροχα χωριά!

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκδηλώσεις